Turnul propriu-zis va fi folosit mai mult ca spaţiu de tranzit, având scări, coridoare, lifturi şi doar circa 10.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri (foarte puţin, raportat la înălţimea construcţiei şi prin comparaţie cu alte mega-turnuri). Explicaţia este în faptul că Turnul Taiwan va avea rolul de marcă a oraşului, de obiectiv turistic. Cele mai populate for fi cele 8 zepeline.
• “Imaginaţi-vă un copac uriaş, pe care vor glisa “frunzele” – opt zepeline de 60-100 de metri lungime, în ale căror restaurante, cafenele, spaţii de privit vor putea sta între 50 şi 80 de oameni”, explică Dorin Ştefan. Legătura zepelinelor cu turnul se va face prin articulaţii care vor glisa în câmp electromagnetic – pe principiul trenurilor de mare viteză.
• Ca orice zepelin, şi cele ale turnului Taiwan vor avea nacele – din aluminiu şi sticlă, iar deasupra va fi balonul din heliu, învelit într-o folie de tetraetilenă, despre care Dorin Ştefan spune că e foarte rezistentă.
• Vederea din nacelele zepelinelor va fi panoramică, îngrădită doar în partea de comunicare cu turnul. “Am încercat să creăm toate condiţiile pentru ca turnul să fie încărcat la minim, să fie doar o şină de glisare. Greutatea nacelelor va fi anulată de portabilitatea baloanelor cu heliu. Zepelinele vor fi adăpostite la sol, într-un fel de “cuib” şi vor fi ridicate doar atunci când condiţiile meteorologice vor fi favorabile”, mai spune arhitectul român.
Apa de ploaie va fi reciclată, vântul şi soarele vor da energie
Turnul Taiwan va fi şi un model de construcţie ecologică: “Energia solară şi energia eoliană vor fi utilizate pentru a asigura alimentarea cu energie electrică. Se vor folosi utilaje cu consum energetic minim. Apa de ploaie va fi reciclată, folosită la încălzire şi furnizare de apă caldă”.
Fragmente preluate de aici
off topic…..te-am nominalizat ca blog activ in blogosfera sibiana. ce inseamnă asta……citeşte aici http://gigelitatea.blogspot.com/2010/10/sunt-activ-in-blogosfera-sibiana.html
Merci!