3 comments on “Holcim Awards

  1. Ce bine ar fi ca arhitectura, produs de sinteza, sa fie cu adevarat produs de sinteza si nu afirmarea autoritara si cum ziceai tu la un moment dat “autista” a doar uneia din profesiile implicate.

  2. Primul motiv al acestui split intre meseriile ce au ca rezultat mediul construit este educatie care o primim noi arhitectii din Romania, dar si inginerii, si functionarii publici, si nu in ultimul rand omul, cel care nu stie ce sa ceara, ca nu are o scara de valori, nu cunoaste notiuni elementare de estetica, culoare, etc.
    Al doilea motiv se refera la discutia de azi de la HolcimAwards despre stampila, dorinta tuturor stagiarilor de as lua cat mai repede stampila si de a profesa pe cont propriu. De unde pluridisciplinaritate daca tanarul arhitect nu viseaza decat sa isi porneasca cat mai repede afacerea singur, frustrat fiind de aspectul financiar? De unde sinteza unor meserii cand stai singur sau cu alti doi ca tine intr-un birou si intalnirea cu ceilalti implicati intr-un proiect e rara (deobicei pe fuga si sa lasa cu “laude reciproce”).
    Ar fi multe de spus pe tema…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s